Amsterdam Oost, NL
https://twitter.com/MeerDelen

Zoek jouw favoriete parkeerplaats uit!

Maak jouw omgeving ruimer, groener en schoner

Bij de rode auto komen twee parkeerplaatsen voor auto’s, bij de blauwe daarnaast een plek voor (bak-)fietsen.

We mogen voor ons project 15 parkeerplekken uitzoeken voor elektrische auto’s en elektrische (bak-)fietsen. Wat zou jouw favoriete plek zijn voor welk vervoermiddel?

We krijgen vanaf januari 5 parkeerplekken, twee op de Johannes van der Waalsstraat en drie bij Station Science Park. Op het plaatje staat waar ongeveer. De resterende 10 plekken kunnen we samen verdelen over parkeergebied 56B (Middenmeer Noord) en 56C (Middenmeer Zuid). Voor het aangeven welke parkeerplaatsen kan je het beste deze link gebruiken. Als je inzoomt kan je op specifieke parkeerplaatsen klikken en komt hun kenmerk (serienummer) naar boven die wij nodig om aan te geven bij de laadinfra welke parkeerplekken we in gedachten hebben. Laat dit bij voorkeur weten via Twitter met een foto (of print screen) van deze plek met straatnaam en beschrijving wat jij het liefst op deze plek zou zien.

Wat zijn de eisen aan de parkeerplaatsen?

De plekken moeten een groepje vormen met twee auto’s naast elkaar (zodat ze een laadpaal kunnen delen) en binnen 30 meter een plek voor (bak-)fietsen. Onze voorkeur is bij een straathoek zodat zo veel mogelijk mensen er in de buurt wonen en parkeerplekken waar je makkelijk en rustig de auto insteekt. Dus geen ‘fileparkeren’ en liefst niet aan de grote weg. De voorkeur ligt bij plekken die nu vaak leeg staan, dus een foto toevoegen van de lege plek helpt. Als je een combinatie van auto’s en (bak-)fietsen maakt, dan maak je het ons makkelijker om jouw favoriete plek te verkrijgen.