Amsterdam Oost, NL
https://twitter.com/MeerDelen

Crowdfunding

Maak jouw omgeving ruimer, groener en schoner

Het is gelukt! Wij zijn de eerste coöperatie die een autodeelparkeervergunning heeft in Amsterdam! Hiermee kan jij zorgeloos en zonder parkeergeld in heel Amsterdam parkeren (op openbare plekken). Hier hebben we jarenlang voor gestreden. De eerste auto met deze vergunning is onze Zoe in Bussum.

Tijd om een paar extra auto’s te kopen. En later dit jaar willen we ook elektrische (bak-)fietsen kopen zodat er nog minder auto’s nodig zijn en we hiermee meer ruimte voor groen en leven maken. Wil jij ons helpen bij die aankoop?

De auto’s met parkeervergunning geheel Amsterdam zullen via ons MeerAuto abonnement beschikbaar zijn, aangezien dat het meeste lijkt op een eigen auto. Een vast bedrag per maand en een bedrag per kilometer. Ontspannen doordat er geen kosten per uur zijn. En nu extra ontspannen doordat in Amsterdam geen parkeerkosten zijn.

We kijken nu naar twee auto’s:

  • een 40 kW Nissan Evalia uit 2019 (rijbereik 190 km) voor vakanties, vervoer van spullen en grote gezinnen. Eventueel is het rijbereik met een extra accu uit te breiden.
  • een nieuwe hemelsblauwe Zoe (rijbereik >325 km). Heel fijne auto. Eventueel uit te breiden met trekhaak en fietsenrek achterop zodat je twee fietsen mee kan nemen voor een fietstocht of vakantie.
  • Daarnaast kan je helpen door een elektrische (bak-)fiets te financieren inclusief slot dat elektrisch geopend kan worden.

Voor de aankoop van de nieuwe Renault Zoe hebben we al 25.500 euro aan financiering geregeld plus het voorschieten van de BTW. We hebben nog 3.000 euro nodig om zo’n mooie auto zoals hierboven afgebeeld om te bouwen als deelauto met app en stadsbrede parkeervergunning voor Amsterdam. Help jij ons met een lening van 500 euro of meer?

Voor de aankoop van de Evalia hebben we 6.000 euro aan financiering geregeld plus het voorschieten van de BTW.

Meer rente dan op spaarrekening.

Je kunt kiezen uit (een combinatie van) looptijden van minimaal 1 jaar en maximaal 7 jaar. Voor leningen van totaal €3.000,- of hoger wordt de rente jaarlijks uitgekeerd. Voor lagere leenbedragen worden de rentebedragen bij elkaar opgeteld en tegelijk met de hoofdsom aan het eind van de leenperiode overgemaakt. Kiezen voor een renteloze lening mag ook, daar worden we nog blijer van. 🙂

Het minimale leenbedrag aan de coöperatie bedraagt €500,-.

Een donatie kan natuurlijk ook, hierbij geen minimumbedrag.

Als je ons wilt helpen, kan kan je contact met ons opnemen met onderstaand formulier. Vermeld liefst jouw telefoonnummer, het bedrag, eventuele voorkeuren m.b.t. de auto (uitvoering en locatie). Wij sturen dan onze crowdfundingsovereenkomst zodat jij alles kort en bondig op papier hebt.

Zodra wij de financiering (bijna) rond hebben, dan spreken we een betaaldatum af en tekenen we de overeenkomst. Voor de auto’s is dit waarschijnlijk februari en voor de fietsen vanaf april.

Jouw bericht komt als e-mail bij ons binnen. Je hoeft geen plaatjes te klikken om te bewijzen dat je mens bent, een vinkje is genoeg. 🙂