Weesperplein 4B, Amsterdam Oost, NL
https://mastodon.waag.org/@meerdelen
helpen@meerdelen.com

Hoe werkt het?

Maak jouw omgeving ruimer, groener en schoner

Op dit moment zijn wij bezig met geld- en ledenwerving. Voor onze opstart richten wij ons op hulp van de gemeente. Projectondersteuning komt van de CTO desk en voor de ledenwerving hebben wij een subsidie gekregen vanuit Ruimte voor Duurzaam Initiatief 2019 van gemeente Amsterdam.

Jij kan doneren of alvast vrijblijvend aanmelden voor autodelen of nieuwsbrief.

Openen van de elektrische auto of (bak-)fiets gaat via de app, daar kunnen we al een demonstratie van laten zien.

Kosten

Bij de elektrische (bak-)fiets zijn we nog bezig met de prijsstelling. Waarschijnlijk wordt dit een kleine contributie per maand plus een bedrag per uur en per kilometer.

Voor de standaard gezinsauto willen dat die zo veel mogelijk voelt als een eigen auto. Dus geen rijdende reclamezuil, maar een auto waar je je prettig in voelt. Geen kosten per uur, maar net als een eigen auto kosten per maand en per kilometer. Wij willen hiervoor 80 euro per maand vragen, veel goedkoper dan een eigen auto (al snel 250 euro zonder te rijden). Zodra je gaat rijden betaal je per kilometer. Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden met benzine, dus ook voor grotere afstanden is dit geschikt.

Daarnaast kijken wij naar een vakantieauto voor het hele gezin, de Hyundai Kona Elektric. De kosten per kilometer voor deze auto worden wat hoger.

Zodra er genoeg vraag naar is, dan komt er ook een kleinere auto voor een lagere kilometerprijs.