Weesperplein 4B, Amsterdam Oost, NL
https://twitter.com/MeerDelen

Hoe werkt het?

Maak jouw omgeving ruimer, groener en schoner

Meld je nu vrijblijvend aan als aspirant lid voor het delen van auto’s en (bak-)fietsen, Nieuwsbrief, of de speciale Nieuwsbrief Bussum.

Voor het gebruik van een elektrische auto, elektrische(bak-)fiets of groene stroom thuis schrijf je je in bij jouw favoriete buurtcoöperatie. Inschrijfgeld is 100 euro, een soort combinatie van borg en crowdfunding en in het reglement komt te staan hoe je dat terugkrijgt bij vertrek.

Binnenkort kan jij eenvoudig de auto openen met onze app, ook beschikbaar in Engels en Spaans.

Uniek systeem


Energie-ledenMobiliteitsleden
Contributie€ 20 per jaar€ 20 per maand
Waarvoor?Steunen van ruimere, groenere buurt.
Toegang tot lokale, coöperatieve groene stroom.
Verhuur jouw duurzame auto aan buurtgenoten via ons deelsysteem BuurHuur.
Alles van Energie-leden, plus toegang deelmobiliteit.
EnergieNeem voordelig energie af via SamenOm.Zelfde aanbod als Energie-leden.
Auto
Toegang tot BuurHuur.
Optie tot uitbreiden naar MeerAuto.
Fiets
Elektrische Coöperatiefiets weekend.
Bakfiets nog in afwachting van gemeentelijke besluitvorming.
JaarborrelInclusief bij afname energie van SamenOmInclusief
Opzet van ons lidmaatschap, dit kan per buurtcoöperatie wat verschillen. We horen graag wat je hier van vindt.

Alles begint met Energie. Iedereen heeft dus energie voor thuis nodig en dat leveren wij zo duurzaam mogelijk via SamenOm. En dit is het laagste vastrecht in de markt, dus vaak ook nog het voordeligste tarief. Dit aanbod staat open voor iedereen in Metropoolregio Amsterdam.

Voor mobiliteit hanteren wij een uniek systeem voor meer ruimtewinst en meer gezondheidswinst. In onze contributie van 20 euro per maand zit namelijk weekendgebruik van een elektrische fiets. Voor extra gebruik sluit je het MeerFiets abonnement. We zijn nog op zoek naar een fiets die werkt met onze app.

Bij de auto willen wij ons echt onderscheiden van de bekende straathuur die als ‘deelauto’ gepromoot wordt. Bij ons geen datadiefstal en geen winstbejag, maar gewoon een auto waar je je prettig in voelt.

Sluit het extra MeerAuto abonnement af om zo veel mogelijk het gevoel van een eigen auto, maar dan zonder het gedoe (verzekering regelen, auto repareren, etc.). Ons MeerAuto concept wordt verzorgd door CoöperatieAuto. Geen kosten per uur, maar net als een eigen auto kosten per maand en per kilometer.

Maandkosten MeerFiets, MeerAuto en MeerMobiliteit

Een stilstaande eigen auto kost al snel 250 euro per maand doordat verzekeringen doorlopen, onderhoud nodig is en de verkoopwaarde van jouw auto elke maand vermindert. Bekijk de kosten van jouw huidige auto op de website van ANWB en tel daar jouw parkeerkosten bij op. Bij ons zijn de vaste kosten voor onze nieuwe gezinsauto’s ongeveer 85 euro per maand. Inclusief contributie betaal je dan 95 euro. Dit is veel goedkoper dan een nieuwe eigen auto! Wij willen namelijk zo veel mogelijk ruimte vrijmaken en zo min mogelijk energieverbruik.

Wij zijn daarnaast bezig met tweedehands elektrische auto’s voor in ons aanbod, want dit is beter voor het milieu (geen nieuwe auto nodig) en vergroot de zekerheid dat jij een auto kunt pakken zodra jij wil. Mocht jij alsnog geen auto bij ons kunnen reserveren, dan zijn er op loopafstand genoeg commerciële huurauto’s van Snappcar, Sixt en Greenwheels. Met dit totaalaanbod grijp jij nooit mis!


MeerFietsMeerAutoMeerMobiliteit
Voor wie?Iedereen die geregeld gebruik wil maken van een elektrische coöperatiefiets en geen of incidenteel gebruik maakt van een auto.Iedereen die een elektrische deelauto ter beschikking wil hebben en soms in het weekend de elektrische coöperatiefiets wil gebruiken.Voor iedereen die geregeld gebruik wil maken van de elektrische coöperatiefiets en een elektrische deelauto.
AutoBuurHuurCoöperatieAuto en BuurHuurCoöperatieAuto en BuurHuur
FietsNaar behoefte gebruik van de elektrische coöperatiefiets (week + weekend)*
Naar behoefte gebruik van de elektrische coöperatiefiets (week + weekend)*
Kosten€ 40 per maandVanaf € 85 per maand**Vanaf € 85 per maand**
Korting op contributie
– € 10 per maand– € 10 per maand
Maandelijkse kosten (inclusief contributie)€ 60 per maandVanaf € 95 per maandVanaf € 105 per maand
Conceptversie van de aanvullende abonnementen.

Kilometerkosten MeerAuto

Fietsen is per kilometer gratis, net als bij een eigen fiets. Autorijden betaal je per kilometer, net als bij een eigen auto. Bij MeerAuto zijn de eerste 85 kilometer per maand inbegrepen. Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden met benzine, dus ook voor grotere afstanden is MeerAuto geschikt. Wij nemen verzekeringen, onderhoud en andere kosten voor rijden mee in onze kilometerprijs.

Daarnaast kijken wij naar een vakantieauto voor het hele gezin, de Hyundai Kona Elektric of een vergelijkbare van Renault. De kosten per kilometer voor deze auto kan hoger worden, aangezien deze meer elektriciteit gebruikt dan onze standaardauto. Een samenwerking met een autoverhuurder is ook mogelijk, tips hiervoor zijn welkom!

Zodra er genoeg vraag naar is, dan komt er ook een kleinere auto, bijvoorbeeld de Renault eTwingo of zo’n elektrisch karretje voor in de stad (maximaal 45 kilometer per uur), liefst met zonnepaneel op het dak. Kleiner is namelijk beter voor milieu en de (collectieve) portemonnee.

Status en hoe jij ons kan helpen

Wij hebben nu drie proefrijddagen gehad en hebben de concept statuten ontvangen van de notaris. Het wordt nu echt heel concreet.

Voor onze opstart hebben wij hulp van de gemeente gehad en mede dankzij de Ruimte voor Duurzaam Initiatief subsidie van 2019 en 2020 hebben wij al veel bereikt. Projectondersteuning en onze eerste 15 parkeerplaatsen komen van het eHub project van de CTO desk.

Onze favoriete berichten zijn via onze donatiepagina, maar wij zijn ook bereikbaar via het duurzame energienetwerk van Amsterdam, Twitter, Mastodon (het ethische alternatief voor Facebook en Twitter waar we nog wachten op volgers) of ons contactformulier en e-mail.

Woon jij in Amsterdam en wil jij jouw auto sneller, goedkoper en groener opladen dan de openbare palen met grijze stroom? Neem dan contact met ons op, want wij zijn bezig dit op te zetten samen met Samen Om.

Woon jij in Amsterdam en wil jij lokale, groene stroom? Dan horen wij dat graag, want daarmee steun jij onze coöperatie financieel en krijg jij zelf betaalbare energie van de allergroenste leverancier van Nederland. Zij hebben het laagste vastrecht uit de markt, dus zeer interessant voor iedereen met eigen zonnepanelen.

Meld je nu vrijblijvend aan voor de Nieuwsbrief, de speciale Nieuwsbrief Bussum, of als aspirant lid voor groene stroom, autodelen, fietsdelen. Bij het aanmelden als aspirant lid graag vertellen hoe wij jou kunnen helpen en hoe jij ons verder kan helpen. 🙂

Ben je er vrij zeker van dat je wil meedoen met BuurHuur autodelen (als verhuurder of huurder), meld je dan vast aan bij vereniging gedeeld autogebruik en vul jouw gegevens in. De kosten hiervoor zijn 20 euro per jaar en het is een mooie vereniging. Dit is niet nodig als je alleen MeerAuto wil gebruiken, maar BuurHuur is een mooie achtervang voor en aanvulling op MeerAuto.

Daarna kan je hier aanmelden als je wil meedoen en dan geef jouw e-mailadres (graag zelfde als waarmee jij aspirant lid werd) aan ons op via het opmerkingenveld bij jouw eerste betaling.