Weesperplein 4B, Amsterdam Oost, NL
https://twitter.com/MeerDelen

Hoe werkt het?

Maak jouw omgeving ruimer, groener en schoner

Openen van de elektrische auto en (bak-) fiets gaat via een app, bij onze demodag hebben we die gebruikt en gedemonstreerd bij de Renault Zoë.

Eenvoudig de auto openen met onze app, ook beschikbaar in Engels en Spaans.

Uniek systeem

Wij hanteren een uniek systeem voor meer ruimtewinst en meer gezondheidswinst. In onze contributie van 20 euro per maand zit namelijk een paar keer gebruik van een elektrische fiets. Voor extra gebruik betaal je achteraf of sluit je een abonnement.

Wij zijn nog in gesprek met bakfietsenleveranciers en komen binnenkort met een prijsstelling.

Voor de standaard gezinsauto willen dat die zo veel mogelijk voelt als een eigen auto. Dus geen rijdende reclamezuil, maar een auto waar je je prettig in voelt. Geen kosten per uur, maar net als een eigen auto kosten per maand en per kilometer.

Status en hoe jij ons kan helpen

Op zaterdag 19 september was onze grote proefrijddag. Wij hebben budget voor de oprichting van onze coöperatie.

Voor onze opstart richten wij ons op hulp van de gemeente en mede dankzij de Ruimte voor Duurzaam Initiatief subsidie van 2019 en 2020 hebben wij al veel bereikt. Projectondersteuning en onze eerste 15 parkeerplaatsen komen van het eHub project van de CTO desk.

Onze favoriete berichten zijn via onze donatiepagina, maar wij zijn ook bereikbaar via het duurzame energienetwerk van Amsterdam, Twitter, Mastodon (het ethische alternatief voor Facebook en Twitter) of ons contactformulier en e-mail.

Woon jij in Amsterdam en wil jij jouw auto opladen met groene stroom tegen thuistarief in plaats van de dure openbare palen met grijze stroom? Neem dan contact met ons op, want wij zijn bezig dit op te zetten samen met Samen Om.

Woon jij in Amsterdam en wil jij lokale, groene stroom? Dan horen wij dat graag, want daarmee steun jij onze coöperatie financieel en krijg jij zelf betaalbare energie van de allergroenste leverancier van Nederland. Zij hebben het laagste vastrecht uit de markt, dus zeer interessant voor iedereen met eigen zonnepanelen.

Meld je nu vrijblijvend aan voor het delen van auto’s en (bak-)fietsen of nieuwsbrief.

Maandkosten auto plus eBike

Een stilstaande eigen auto kost al snel 250 euro per maand doordat verzekeringen doorlopen, onderhoud nodig is en de verkoopwaarde van jouw auto elke maand vermindert. Bekijk de kosten van jouw huidige auto op de website van ANWB en tel daar jouw parkeerkosten bij op. Bij ons zijn de vaste kosten voor onze nieuwe gezinsauto’s 100 euro per maand. Inclusief contributie (en paar keer eBike gebruik) is dit 120 euro. Dit is veel goedkoper dan een nieuwe eigen auto! Wij willen namelijk zo veel mogelijk ruimte vrijmaken en zo min mogelijk energieverbruik.

Wij zijn daarnaast bezig met tweedehands elektrische auto’s voor in ons aanbod, want dit is beter voor het milieu (geen nieuwe auto nodig) en vergroot de zekerheid dat jij een auto kunt pakken zodra jij wil. Mocht jij alsnog geen auto bij ons kunnen reserveren, dan zijn er op loopafstand genoeg commerciële huurauto’s van Snappcar, Sixt en Greenwheels. Met dit totaalaanbod grijp jij nooit mis!

Wil jij regelmatig een eBike gebruiken zonder bijkomende kosten? Dit abonnement gaat ongeveer 30 euro per maand kosten. Inclusief contributie is dit 50 euro. Combinatie van beide abonnementen kan waarschijnlijk goedkoper, bijvoorbeeld 140 euro per maand.

Kilometerkosten auto

Zodra je gaat rijden betaal je per kilometer. Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden met benzine, dus ook voor grotere afstanden is dit geschikt. Wij nemen verzekeringen, onderhoud en andere kosten voor rijden mee in onze kilometerprijs en komen daarmee op hetzelfde bedrag als benzine. Voor onze Renault Zoe gaan we uit van 19 cent per kilometer, voor onze gezinsauto (waarschijnlijk de Hyundai Ionic) 20 cent.

Daarnaast kijken wij naar een vakantieauto voor het hele gezin, de Hyundai Kona Elektric. De kosten per kilometer voor deze auto worden wat hoger, aangezien deze meer elektriciteit gebruikt dan onze standaardauto. Een samenwerking met een autoverhuurder is ook mogelijk, tips hiervoor zijn welkom!

Zodra er genoeg vraag naar is, dan komt er ook een kleinere auto voor een lagere kilometerprijs, bijvoorbeeld de Renault eTwingo.