Amsterdam Oost, NL
https://twitter.com/MeerDelen

Hoe werkt het?

Maak jouw omgeving ruimer, groener en schoner

Meld je nu vrijblijvend aan voor onze Nieuwsbrief.

Voor groene stroom thuis hoef je geen lid te worden van MeerDelen. Dat mag wel en dat heeft als voordeel dat jij meepraat en stemrecht krijgt. En mee kan doen met de buurtborrel!

Onze auto’s via MeerAuto concept zijn 24/7 beschikbaar in de openbare ruimte.

Eenvoudig de auto openen met onze app, ook beschikbaar in Engels en Spaans.

Uniek systeem


Energie-ledenMobiliteitsleden
Contributie€ 20 per jaar€ 20 per maand
Waarvoor?Voor iedereen die onze leefomgeving verbetert door te zorgen voor meer ruimte, meer groen of lokale groene energie via SamenOm.
Voor iedereen. Alle voordelen van Energie-leden, plus toegang deelmobiliteit.
EnergieNeem voordelig energie af via SamenOm.Zelfde aanbod als Energie-leden.
AutoHelp jij jouw buurtgenoten aan een achtervang met jouw duurzame auto aan buurtgenoten via ons deelsysteem BuurHuur? Dan ben jij zeer welkom!
Optie tot uitbreiden naar MeerAuto.
In Bussum ook toegang tot BuurHuur.
Fiets
In ontwikkeling.
JaarborrelInclusiefInclusief
Opzet van ons lidmaatschap, dit kan per buurtcoöperatie wat verschillen. We horen graag wat je hier van vindt.

Alles begint met Energie. Iedereen heeft dus energie voor thuis nodig en dat leveren wij zo duurzaam mogelijk via SamenOm. Dit aanbod staat open voor iedereen in Nederland. Zakelijke energie is op aanvraag via de servicedesk groene stroom. Stap nu eenvoudig over op de groenste energie van Nederland!

Voor mobiliteit hanteren wij een uniek systeem voor meer ruimtewinst en meer gezondheidswinst. Met onze contributie stimuleren wij namelijk het gebruik van een elektrische fiets (concept in ontwikkeling).

Bij de auto willen wij ons echt onderscheiden van de bekende straathuur die als ‘deelauto’ gepromoot wordt. Bij ons geen datadiefstal en geen winstbejag, maar gewoon een auto waar je je prettig in voelt.

Sluit het extra MeerAuto abonnement af om zo veel mogelijk het gevoel van een eigen auto, maar dan zonder het gedoe (verzekering regelen, auto repareren, etc.). Ons MeerAuto concept wordt ondersteund door CoöperatieAuto waar wij lid van zijn en waar jij als lid indirect stemrecht hebt. Geen kosten per uur, maar net als een eigen auto kosten per maand en per kilometer.

Maandkosten MeerFiets en MeerAuto

Een stilstaande eigen auto kost al snel 250 euro per maand doordat verzekeringen doorlopen, onderhoud nodig is en de verkoopwaarde van jouw auto elke maand vermindert. Bekijk de kosten van jouw huidige auto op de website van ANWB en tel daar jouw parkeerkosten bij op. Bij ons zijn de vaste kosten voor onze gezinsauto’s 85 euro per maand inclusief contributie. Dit is veel goedkoper dan een eigen elektrische auto! Wij willen namelijk zo veel mogelijk ruimte vrijmaken en zo min mogelijk energie verbruiken.

Wij hebben ook tweedehands elektrische auto’s in ons aanbod, want dit is beter voor het milieu (geen nieuwe auto nodig) en vergroot de zekerheid dat jij een auto kunt pakken zodra jij wil. Mocht jij alsnog geen auto bij ons kunnen reserveren, dan zijn er op loopafstand genoeg commerciële huurauto’s van Snappcar, Sixt en Greenwheels. Met dit totaalaanbod grijp jij nooit mis!


MeerFiets (in ontwikkeling)MeerAuto
Voor wie?Iedereen die geregeld gebruik wil maken van een elektrische coöperatiefiets en geen of incidenteel gebruik maakt van een auto.Iedereen die een elektrische deelauto ter beschikking wil hebben.
AutoMeerAuto (eventueel BuurHuur als achtervang)
FietsNaar behoefte gebruik van de elektrische coöperatiefiets (week + weekend)*
Kosten€ 40 per maandVanaf € 65 per maand**
Maandelijkse kosten (inclusief contributie)€ 60 per maandVanaf € 85 per maand
De aanvullende abonnementen, MeerFiets is nog niet actief.
* Gedeeld gebruik
** excl contributie en gebruik boven de 85 km per maand

Kilometerkosten MeerAuto

Fietsen is per kilometer gratis, net als bij een eigen fiets. Autorijden betaal je per kilometer, net als bij een eigen auto. Bij MeerAuto zijn de eerste 85 kilometer per maand inbegrepen. Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden met benzine, dus ook voor grotere afstanden is MeerAuto geschikt. Wij nemen verzekeringen, onderhoud en andere kosten voor rijden mee in onze kilometerprijs.

Daarnaast kijken wij naar een vakantieauto voor het hele gezin, de Nissan Evalia of een vergelijkbare van Renault. De kosten per kilometer voor deze auto kan hoger worden, aangezien deze meer elektriciteit gebruikt dan onze standaardauto. Een samenwerking met een autoverhuurder is ook mogelijk, tips hiervoor zijn welkom!

Zodra er genoeg vraag naar is, dan komt er ook een kleinere auto, bijvoorbeeld de Renault eTwingo of zo’n elektrisch karretje voor in de stad (maximaal 45 kilometer per uur), liefst met zonnepaneel op het dak. Kleiner is namelijk beter voor milieu en de (collectieve) portemonnee.

Status en hoe jij ons kan helpen

Wij hebben nu drie proefrijddagen gehad, onze coöperatie is opgericht en daarnaast hebben we een stichting opgericht om initiatiefnemers in andere buurten te helpen om een eigen coöperatie te starten. Wij leveren groene stroom in heel Nederland en we hebben twee deelauto’s in Bussum en 2 in de Watergraafsmeer.

Voor onze opstart hebben wij hulp van de gemeente gehad en mede dankzij de Ruimte voor Duurzaam Initiatief subsidie van 2019 en 2020 hebben wij al veel bereikt. Projectondersteuning en onze eerste 15 parkeerplaatsen komen van het eHub project van de CTO desk.

Onze favoriete berichten zijn via onze donatiepagina, maar wij zijn ook bereikbaar via het duurzame energienetwerk van Amsterdam, Twitter, of ons contactformulier.

Woon jij in Bussum en wil jij jouw auto sneller, goedkoper en groener opladen dan de openbare palen met grijze stroom? Neem dan contact met ons op, want wij zijn bezig dit op te zetten.

Meld je nu vrijblijvend aan voor de Nieuwsbrief of neem de voorbereidende stappen om lid te worden voor groene stroom, autodelen en fietsdelen. Bij het aanmelden als (aspirant) lid graag vertellen hoe wij jou kunnen helpen en hoe jij ons verder kan helpen. 🙂