Amsterdam Oost, NL
https://twitter.com/MeerDelen

Proefrijddag world cleanup day

Maak jouw omgeving ruimer, groener en schoner

Goede gesprekken op gepaste afstand.

Het was een mooie zonnige dag. Lekker warm, geen regenkleding of partytent nodig. Ideaal weer voor een buurtfeestje. We hadden koffie, thee en limonade van de kinderboerderij, taart van Gebak van Tabak en muziek via dansschool Swing Philosophy. De mensen kwamen netjes verspreid over de dag, met dank aan ons reserveringssysteem. De gemeente had een bewonersbrief gestuurd naar Linnaeusparkbuurt, Middenmeer Noord en Middenmeer Zuid en op de in de brief genoemde tijden was het een drukte van belang.

Tijdens ons feestje kon de buurt kennis maken met elektrisch rijden. Iedereen mocht een proefrit maken in een Hyundai Ionic van Dirk Barten, een Renault Zoë van CoöperatieAuto en een Nissan van Ledsdoitnow. Daarnaast kon iedereen lekker in een elektrisch camper klimmen, want er was keus uit een camper van Ledsdoitnow en van Energiebewust Zeeland. Bij laatstgenoemde kreeg je er een mooi verslag van zijn reis naar de Noordkaap bij, dat kan dus ook al met een elektrische camper!

Soms was het te druk om gesprekken goed te voeren, maar gelukkig werd het aan het eind van de middag rustig genoeg voor een afsluitend lokaal biertje.

Vrijwilligers en muzikanten drinken op gepaste afstand een session IPA van Poesiat&Kater.

Één reactie

  1. Hanneke Maassen schreef:

    Wauw, wat een fijne, stille auto!!
    De proefrit doet me snakken naar een snelle invoering van dit fantastische initiatief!

Reacties zijn gesloten.