Amsterdam Oost, NL
https://twitter.com/MeerDelen

MeerAuto

Maak jouw omgeving ruimer, groener en schoner

MeerAuto is ons aanbod waarbij jij ontzorgd wordt en toch een auto kan gebruiken. Geen garagebezoek, geen verzekering afsluiten, geen parkeervergunning regelen. Als eerste deelauto aanbieder van Amsterdam doen wij dit coöperatief (samen als coöperatieve vereniging), dus niet commercieel (winstgedreven). Onze doelen zijn Meer ruimte voor groen en leven en Nederland zo snel mogelijk klimaatneutraal.

MeerAuto werkt zonder kosten per gereden uur. Heerlijk ontspannen tijdens een bezoek aan vrienden, reserveer in de app wat meer tijd voor het geval het gezellig wordt of er file is op de terugweg. Bij de hoge uurprijs van veel commerciële autodelers reserveer je vaak te weinig tijd en worden de volgende huurders vaak teleurgesteld.

Het MeerAuto systeem loopt nu in Bussum met een Renault Zoe via de app van CoöperatieAuto en in Amsterdam met een Nissan Leaf en een Nissan Evalia.

Nadat gemeente Amsterdam de toegezegde 15 parkeerplaatsen heeft geleverd, dan breiden we uit met verschillende elektrische auto’s:

  • voor woon-werk verkeer de Renault Twingo en de Renault Zoe
  • voor gezin en vakantie waarschijnlijk een mix van Nissan Evalia en verwachte Renault Kangoo met ruime range.

Deze werkwijze is al jarenlang bewezen in Culemborg. Heb jij vragen over de app, die kan je bij CoöperatieAuto stellen.

CoöperatieAuto in Culemborg: Ook op vakantie met fietsenrek op de auto!

Je pakt gewoon de kleinste optie die voor jou werkt op dat moment en zo beperk je jouw voetafdruk en de gezamenlijke kosten. De prijs willen we het liefste gelijk doen voor de verschillende auto’s om het eenvoudig te houden. Als er geen MeerAuto beschikbaar is, dan kan je onze BuurHuur gebruiken. En als de nood aan de man komt, dan pak je een huurauto van bijvoorbeeld Greenwheels. Bij CoöperatieAuto in Culemborg is slechts een enkele keer sinds ze gestart zijn in 2018 nodig geweest dat ze een auto van een buurtgenoot moesten inzetten, laat staan dat iemand moest uitwijken naar Greenwheels.

Onderstaand de prijslijst waarbij we jou vragen aan te geven hoeveel kilometers jij ongeveer gaat rijden.

MeerAuto prijslijst 2022. Je kiest een bundel (per huishouden) en als je meer rijdt in een maand, dan betaal je de genoemde MeerPrijs per extra km. Rijd je minder, dan bewaar je die schone kilometers voor een volgende keer. Dit is inclusief de contributie.

Hoe schrijf ik me in voor MeerAuto?

  1. Meld je aan voor onze nieuwsbrief via LaPosta. Bij deze aanmelding ontvang je een mail met een link om aanmelden nieuwsbrief definitief te maken. Als je ons wil mailen, dan kan je deze nieuwsbrief beantwoorden of onderstaand contactformulier gebruiken.
  2. (Optioneel) Je kunt vrijblijvend jouw interesse voor MeerAuto aangeven bij het aanmelden voor de nieuwsbrief, of later de link “gegevens inzien en wijzigen” onderin de nieuwsbrief gebruiken om dit toe te voegen (of verwijderen).
  3. (Optioneel) Kom een keer naar een bijeenkomst, proefrijddag, huur onze auto in Bussum of vraag een proefrit aan bij onze partner CoöperatieAuto. Dan krijg jij een uitleg over coöperatief elektrisch deelrijden en weten wij wie jij bent.
  4. Geef een signaal dat je serieus overweegt lid te worden via onderstaand contactformulier (of beantwoord de nieuwsbrief). Je ontvangt dan onze statuten, lidmaatschapsovereenkomst en gebruikersovereenkomst waarin alles nog eens duidelijk op papier staat en deze zouden jouw vragen moeten beantwoorden. Voor lidmaatschap van onze coöperatie moet je woonachtig/gevestigd zijn in Nederland en uiteraard handelingsbekwaam.
  5. Voor het gebruik van MeerAuto teken je de bijbehorende gebruikersovereenkomst, scan je jouw rijbewijs en maak jij 500 euro borg aan ons over. We hebben geen inschrijfgeld (entreegeld) voor nieuwe leden (en daar zijn ook geen concrete plannen voor).
Jouw bericht komt als e-mail bij ons binnen. Je hoeft geen plaatjes te klikken om te bewijzen dat je mens bent, een vinkje is genoeg. 🙂