Weesperplein 4B, Amsterdam Oost, NL
https://twitter.com/MeerDelen

MeerAuto

Maak jouw omgeving ruimer, groener en schoner

MeerAuto is ons aanbod waarbij jij ontzorgd wordt en toch een auto kan gebruiken. Geen garagebezoek, geen verzekering afsluiten, geen parkeervergunning regelen. Als eerste deelauto aanbieder van Amsterdam doen wij dit coöperatief (samen als coöperatieve vereniging), dus niet commercieel (winstgedreven). Onze doelen zijn Meer ruimte voor groen en leven en Nederland zo snel mogelijk klimaatneutraal.

MeerAuto werkt zonder kosten per gereden uur. Heerlijk ontspannen tijdens een bezoek aan vrienden, reserveer in de app wat meer tijd voor het geval het gezellig wordt of er file is op de terugweg. Bij de hoge uurprijs van veel commerciële autodelers reserveer je vaak te weinig tijd en worden de volgende huurders vaak teleurgesteld.

CoöperatieAuto in Culemborg: Ook op vakantie met fietsenrek op de auto!

Wij gaan van start met verschillende elektrische auto’s via de app van CoöperatieAuto: De Renault Twingo en de Renault Zoe voor woon-werk verkeer en voor gezin en vakantie waarschijnlijk een mix van Dacia Spring, Nissan Evalia en verwachte Renault Kangoo met ruime range. Deze werkwijze is al jarenlang bewezen in Culemborg. Heb jij vragen over de app, die kan je bij CoöperatieAuto stellen.

De prijs willen we hetzelfde doen voor de verschillende auto’s om het eenvoudig te houden. Je pakt gewoon de kleinste optie die voor jou werkt op dat moment en zo beperk je jouw voetafdruk en de gezamenlijke kosten. Als er geen MeerAuto beschikbaar is, dan kan je onze BuurHuur gebruiken. En als de nood aan de man komt, dan pak je een huurauto van bijvoorbeeld Greenwheels. In Bussum is onze ervaring dat dit laatste niet nodig is. Bij CoöperatieAuto in Culemborg is slechts een enkele keer sinds ze gestart zijn in 2018 nodig geweest dat ze een auto van een buurtgenoot moesten inzetten, laat staan dat iemand moest uitwijken naar Greenwheels.

Onderstaand de concept prijslijst waarbij we jou vragen aan te geven hoeveel kilometers jij ongeveer gaat rijden. Op basis van de resultaten komen we met een definitieve prijsstelling. En mogelijk kunnen we met subsidie de prijs nog verder beperken.

MeerAuto concept prijslijst 22-6-2021. Je kiest een bundel (per huishouden) en als je meer rijdt in een maand, dan betaal je de genoemde MeerPrijs per extra km. Rijd je minder, dan bewaar je die schone kilometers voor een volgende keer. Dit is exclusief de contributie, dus reken daar nog 10 euro per maand voor.

Hoe schrijf ik me in voor MeerAuto?

  1. Meld je aan voor onze nieuwsbrief via LaPosta. Bij deze aanmelding ontvang je een mail met een link om aanmelden nieuwsbrief definitief te maken. Als je ons wil mailen, dan kan je deze nieuwsbrief beantwoorden.
  2. Je kunt direct jouw interesse voor MeerAuto aangeven bij het aanmelden voor de nieuwsbrief, of de link “gegevens inzien en wijzigen” onderin de nieuwsbrief gebruiken om dit toe te voegen.
  3. (Optioneel) Kom een keer naar een bijeenkomst, proefrijddag, huur onze auto in Bussum of vraag een proefrit aan bij onze partner CoöperatieAuto. Dan krijg jij een uitleg over coöperatief elektrisch deelrijden en weten wij wie jij bent.
  4. Je wordt lid van buurtcoöperatie WatergraafsMeerDelen en je tekent onze lidmaatschapsovereenkomst met jouw rechten en plichten als lid.
  5. Voor het gebruik van MeerAuto teken je de bijbehorende gebruikersovereenkomst waarin alles nog eens duidelijk op papier staat en maak jij 500 euro borg aan ons over. Dit borgbedrag is inclusief het elders benoemde inschrijfgeld.